Wordt de nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik hier voor de webversie

Klik hier om u uit te schrijven voor deze nieuwsbrief.

 
 
 
Deze nieuwsbrief is gewijd aan het nieuwe traject Kortdurende Behandeling bij Autimaat. U krijgt deze nieuwsbrief omdat u eerder voor uw kind behandeling of begeleiding heeft ontvangen van Autimaat.
Wilt u nieuwsbrieven van Autimaat niet meer ontvangen? Klik dan hier.
 
 
 
 
Kortdurende Behandeling
Ervaart u problemen of vragen bij de ontwikkeling van uw kind en heeft u opnieuw handvatten nodig om Geef me de 5 toe te passen? Wilt u dat de rust in huis terug komt en dat uw kind zich optimaal kan ontwikkelen? Heeft u andere vragen, omdat uw kind zich in een volgende levensfase bevindt?
Dan kunt u zich aanmelden voor de Kortdurende Behandeling bij Autimaat.
 
 
   
     
  Welke zorgverzekeraars
De Kortdurende Behandeling valt onder Basis GGZ. Achmea vergoedt helaas geen Basis GGZ bij Autimaat. Wilt u weten of uw zorgverzekeraar Basis GGZ bij Autimaat vergoedt, belt u dan met Autimaat: 0314-67 51 51.
 
  Wie
Dit traject is beschikbaar voor alle oud-cliënten van Autimaat tot en met 27 jaar.
 
  Hoe aanmelden?
Om u aan te melden, belt u naar 0314-67 51 51.
 
   
 
 
Meer informatie
Sinds 2006 biedt Autimaat ambulante behandeling en begeleiding op basis van de methodiek Geef me de 5® aan gezinnen met een of meer kinderen met autisme. De eerste jaren was dit activerende begeleiding op basis van PGB. Op dit moment is dit behandeling die door bijna alle zorgverzekeraars wordt vergoed.
 
Geef me de 5 heeft zich in de praktijk bewezen. Van de behandeltrajecten die in 2013 bij Autimaat zijn afgerond, antwoord 97% van de ouders ‘ja’ op de vraag: ‘Vindt u dat de situatie in het gezin door de behandeling voldoende vooruit is gegaan?’ De vragenlijst waarin deze vraag staat is anoniem afgenomen door het Trimbos Instituut.
 
 
Veel kinderen en volwassenen hebben er al baat bij gehad en zijn, in plaats van overleven, weer gaan leven.
 
Wanneer het behandeltraject in onderling overleg werd afgerond, kwam van veel ouders de vraag om nazorg te bieden. Er was behoefte aan het volgende:
 
- Een huisbezoek of telefoongesprek wanneer ouders een probleem zelf niet weten op te lossen.
- Een aantal huisbezoeken of andere contacten om ouders te helpen Geef me de 5 toe te passen in een volgende levensfase van hun kind. Bijvoorbeeld wanneer het kind naar de middelbare school gaat of gaat werken.
- Een traject waarbij een Autisme Deskundige op lage frequentie op bezoek blijft komen, bijvoorbeeld vier keer per jaar.
   
Omdat Autisme nu eenmaal niet overgaat. En omdat elke nieuwe levensfase van een kind, jongere of jongvolwassene ook nieuwe vragen met zich meebrengt.
 
Is dit ook uw behoefte? Dan hebben wij goed nieuws voor u. Vanaf vandaag is een dergelijk behandeltraject bij Autimaat mogelijk, mits er sprake is van problematiek die behandeling binnen de Basis GGZ rechtvaardigt.
 
Hoe ziet dit traject eruit? U komt eerst op intakegesprek op ons kantoor in Doetinchem of op onze nieuwe locatie in Deventer, waarna een traject op maat wordt uitgestippeld. De lengte van het traject is afhankelijk van wat uw kind en uw gezin nodig hebben. Dit geldt ook voor de inhoud van het traject. De behandeling kan variëren van enkele contactmomenten via telefoon en e-mail tot het volgen van een cursus en gesprekken bij u thuis. Tijdens het intakegesprek wordt met u besproken hoe het traject er voor u uit zal zien.
 
Gemeente
Deze behandeling wordt betaald door de zorgverzekeraar. Vanaf 1 januari 2015 wordt deze behandeling voor kinderen tot 18 jaar betaald door uw gemeente.
 
 
 
 
Website en social media