logo
 
 
 
 
 

EXTRA SGD-Nieuwsbrief aan geborgde rundveedierenartsen

 

Toetsing Bedrijfsgezondheidsplan 2019

Dit is een bericht voor u als Geborgde Rundveedierenarts. Onderdeel van de regeling voor geborgde rundveedierenartsen van de SGD is de toetsing van de bedrijfsgezondheidsplannen. Voor 2019 heeft de SGD het onderstaande beleid vastgesteld.

Om aan het voorschrift GDVB.02q  van het beoordelingsprotocol van de SGD-regeling te voldoen worden er in 2019 twee opties geboden:

  • dierenartsen die op 31 december 2019 WEL zijn opgenomen in het openbare IKM-register kunnen een vrijstelling verkrijgen van de toetsing van bedrijfsgezondheidsplannen.
     
  • dierenartsen die op 31 december 2019 NIET zijn opgenomen in het openbare IKM-register en die wel 1-op-1-relaties hebben, dienen drie bedrijfsgezondheidsplannen ter toetsing aan te bieden. De faculteit Diergeneeskunde voert in opdracht van de Certificerende Instelling (Kiwa VERIN) deze beoordeling uit. De Certificerende Instelling (Kiwa VERIN) wijst drie bedrijven (UBN’s) aan waarvan het bedrijfsgezondheidsplan moet worden getoetst.

Kiwa VERIN zal u in de loop van oktober verzoeken om aan te geven of u in aanmerking komt voor de vrijstelling. Indien dit niet het geval is, hoort u van Kiwa VERIN van welke bedrijven u het bedrijfsgezondheidsplan ter toetsing dient aan te bieden en op welke wijze u dit kunt doen.

De kosten van deze toetsing bedragen  € 180,-.

 

 

Contact

Stichting Geborgde Dierenarts
De Molen 77
3995 AW Houten
030 6348991

 

Postbus 421
3990 GE Houten
info@geborgdedierenarts.nl