Bekijk in browser

logo
 
 
 
 
 

 Extra nieuwsbrief Geborgde Rundveedierenartsen: toetsing BGP

 
 

Toetsing Bedrijfsgezondheidsplan 2021

Dit is een bericht voor u als Geborgde Rundveedierenarts. Onderdeel van de regeling voor geborgde rundveedierenartsen is, zoals gebruikelijk, de toetsing van de bedrijfsgezondheidsplannen. Voor 2021 heeft de SGD het onderstaande beleid vastgesteld.

Om aan het voorschrift GDVB.02q van het beoordelingsprotocol van de SGD-regeling te voldoen worden er in 2021 drie opties geboden:

  1. Inhoudelijke beoordeling van één KoeKompas die verbonden is aan de terugkomdag IKM dierenartsen 2021. IKM dierenartsen worden vanuit ZuivelNL over deze optie geïnformeerd en kunnen gebruik maken van de vrijstelling op toetsing van de bedrijfsgezondheidsplannen.   
  2. Inhoudelijke beoordeling van drie bedrijfsgezondheidsplannen door de SGD aangewezen instantie. Dierenartsen die niet staan ingeschreven in het IKM register en die wel 1-op-1 relaties hebben worden over deze optie geïnformeerd door Kiwa VERIN.
  3. Inhoudelijke beoordeling van één bedrijfsgezondheidsplan tijdens intercollegiaal overleg (IOD-BGP). Dierenartsen die niet staan ingeschreven in het IKM register en die wel 1-op-1 relaties hebben worden over deze optie geïnformeerd door Kiwa VERIN. Deze optie is alleen mogelijk indien er voldoende animo is. 

Daarbij wordt de uitvoeringstermijn van het normvoorschrift GDVB.02q verruimd naar 31 maart 2022. Op deze manier is er voldoende tijd om adequaat invulling te geven aan het normvoorschrift.

IKM dierenartsen zijn reeds geïnformeerd over de terugkomdag IKM dierenartsen 2021. Kiwa VERIN zal dierenartsen die niet staan ingeschreven in het IKM register en wel 1-op-1 relaties hebben deze week aanschrijven. Kosten van deze toetsing worden rechtstreeks in rekening gebracht bij de geborgde dierenarts.

 


 

Contact

Stichting Geborgde Dierenarts
Papiermolen 38
3994 DK Houten
085 3034817

 

info@geborgdedierenarts.nl

.